Wednesday, 23 May 2012

Nik Aziz, Hadi Awang .NAK PERANGKAP UMNO Dengan Muzakarah - Najib


| Thursday, May 24, 2012
KOTA BHARU 23 Mei - Keputusan rasmi Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang menolak sebarang bentuk Muzakarah dengan UMNO mendapat maklumbalas bercanggah dari Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Beliau menjelaskan akan tetap merealisasikan cadangannya untuk melaksanakan Muzakarah dengan UMNO demi menentukan hala tuju dan matlamat perjuangannya untuk menegakkan syiar Islam.

“Ini keputusan saya dan tidak ada kena-mengena dengan orang lain, jadi saya tak kisah walau ada yang tidak bersetuju. Kita mesti letak syarat bagi menjelaskan maksud sebenar kita mengadakan muzakarah,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Perasmian Pasar Kota Jembal di sini, hari ini.


Artikel seterusnya, klik TELUS ATAU PERANGKAPStrategi politik apa pula digunakan Nik Aziz kali ini ... Dalam suatu masa boleh bertukar fikiran seperti sesumpah.

Dan jika sekiranya muzakarah ini tetap juga Nik Aziz mahu pertahankan, kononnya demi menentukan hala tuju dan matlamat perjuangannya untuk menegakkan syiar Islam.

Sanggupkah beliau dan Hadi Awang menarik kembali kesemua dakwaan, tuduhan dan tohmahan seperti dibawah ini ...Mudah sebenarnya strategi politik PAS ini ...

Unjuran muzakarah hanya mahu menunjukkan PAS sebagai sebuah 'parti yang terbuka' untuk meyakinkan chauvinist Cina dalam DAP, UMNO bakal terperangkap dalam mainan politik yang bakal merosakkan imej UMNO.

Jika sekiranya UMNO menerima unjuran muzakarah ini, strategi PAS dikira berjaya kerana telah menelanjangkan UMNO sebagai parti 'racist'.

Perlu diingat, UMNO telah sekian lama merekodkan sejarah muhibahnya dengan kaum lain terutama orang Cina dan India di negara ini. Kerana itulah tertubuhnya Perikatan dan Barisan Nasional yang dianggotai oleh UMNO, MCA dan MIC sebagai parti teras untuk masyarakat Melayu, Cina dan India.

Rakyat semakin lupa kepada 'kontrak sosial' yang telah dipelopori oleh UMNO, MCA dan MIC dalam mencari suatu penyelesaian muktamad dan kestabilan politik diantara semua kaum di Malaysia.

Muzakarah ini bakal dijadikan 'senjata' DAP dalam menunjukkan betapa UMNO cukup 'racist' dan mementingkan orang Melayu sahaja tanpa memikirkan kaum-kaum yang lain.

PAS sebenarnya bertindak sebagai 'pemangkin' untuk pembangkang mencetuskan satu lasi isu sebelum pilihanraya umum ... UMNO sebagai parti yang berdasarkan dan berlandaskan perkauman, orang Melayu semata-mata.

Masih belum nampak lagi strategi yang dimainkan oleh PAS ...
Nik Aziz sebenarnya tahu kesilapan besar PAS kerana sudah bersekongkol dengan Anwar Ibrahim, pemimpin yang mempunyai masalah moral yang cukup tinggi.

Mursidul Am PAS ini juga tahu kesilapan PAS sekarang terlalu banyak bergantung kepada Anwar termasuk dari segi tabung kempen pilihan raya dan kecekapan bermain sandiwara jalanan dan melakukan pembohongan demi pembohongan yang mudah meyakinkan orang fanatik dan jumud.

Cukup untuk rakyat yang celik dari segi pemikiran untuk melihat apa yang telah dilakukan oleh Anwar Ibrahim terhadap PAS. Apa yang telah berlaku kepada PAS sekarang ini ...
Nik Aziz, Hadi Awang dan PAS sebenarnya semakin terdesak. Terdesaknya puak-puak ini kerana dalam saat-saat akhir menjelang pilihanraya umum, boleh pula dikeluarkan tawaran muzakarah.

Ini tindakan terdesak dan tertekan PAS sebelum pilinraya umum ke-13. 'Manusia buta' sahaja yang tidak mampu menghidu strategi politik parti fanatik dan jumud ini.

DAP? ... semakin kusut masai setelah keluarnya Tunku Abdul Aziz dari parti chauvinist dan racist ini. Ditambah pula dengan kebodohan Lim Guan Eng cuba untuk merasuah bekas Naib Pengerusi DAP, rosak besar imej DAP.

Sangat mahal harganya dan amat besar pengaruhnya kepada DAP isu yang membabitkan Tunku Andul Aziz.Cuma nasihat GWM kepada kepimpinan tertinggi UMNO ... muzakarah ini adalah suatu cerita karut marut. Cerita dongeng alaf baru tulisan Nik Aziz yang diterbitkan oleh PAS.

PAS sebenarnya semakin lumpuh, muzakarah ini sekadar mahu mengeluarkan parti ini dari bilik 'ICU' Hospital Besar Kuala Lumpur ... Itu sahaja.

 

No comments:

Post a Comment

Others Blog Archive