Wednesday, 1 June 2011

PRU 13 : SOAL HIDUP MATI PARTI !!!
Tan Sri Muhyiddin Yassin mengarahkan semua parti komponen bersiap sedia untuk menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-13 dan memperkemaskan jentera pilihan raya masing-masing mulai sekarang.
Timbalan Presiden UMNO berkata, PRU 13 adalah tumpuan utama Barisan Nasional (BN) kerana ia soal hidup atau mati dan disebabkan itu semua ahli parti diminta melupakan soal pemilihan parti masing-masing.
“Tumpukan pada pilihan raya dan kemaskan jentera masing-masing. Jangan fikir sangat soal lobi melobi atau siapa nak pegang jawatan kerana yang lebih penting ialah PRU 13 soal hidup mati parti,” katanya ketika merasmikan mesyuarat perwakilan Umno Bahagian Bayan Baru di sini, semalam.
Timbalan Perdana Menteri berkata, BN perlu menggunakan pendekatan luar biasa untuk menyelesaikan masalah rakyat dan harus bersungguh-sungguh turun ke padang.
“Kalau BN negeri berhasrat untuk menebus kekalahan pada pilihan raya lalu, kita tidak harus memperkecilkan apa yang mereka (kerajaan negeri) buat.
“Sebaliknya, kita harus berusaha dan bekerja sebagai satu pasukan untuk mendapat balik sokongan rakyat,” katanya.
Muhyiddin berkata, pemimpin BN juga perlu akur dan jujur bahawa sememangnya terdapat kelemahan dalam parti masing-masing dan disebabkan itu mereka haruslah merancang apakah yang perlu dilakukan untuk mendapat semula sokongan rakyat.
Jagalah kepentingan parti, kuatkan barisan BN, jangan biarkan nafsu kepentingan peribadi merosakkan agenda perjuangan parti.
KITA MESTI BERSATU MENDOKONG KEPIMPINAN PARTI !!!


No comments:

Post a Comment

Others Blog Archive